×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor woningverwarming

De keuze aan verwarmingstoestellen is heel uitgebreid, waardoor je als consument al snel het overzicht verliest. Geen idee welk toestel het meest geschikt is voor jou? Aarzel dan niet om je te laten adviseren door een professionele installateur.

Via onderstaand formulier ontvang je meteen meerdere gratis offertes van installateurs in jouw regio. Vergelijk de prijzen die je van hen ontvangt, en maak zelf de keuze.

Alle offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

verwarming-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Doorstroomboilers: compleet overzicht met specificaties en prijs

Elke woning of gebouw heeft warm water nodig. Om dat warm water te bereiden, kan je een beroep doen op verschillende toestellen. Eén van die mogelijke toestellen is de doorstroomboiler.

Wat is zo’n doorstroomboiler precies? Hoe werkt het? En wat zijn de voordelen van zo’n toestel ten opzichte van een gewone boiler?

In dit artikel:

Wat is een doorstroomboiler?

Een doorstroomboiler, of ook wel een geiser genoemd, is een verwarmingstoestel waarmee je je woning van warm water kan voorzien. Net zoals een gewone verwarmingsketel voor woningverwarming kan ook een doorstroomboiler werken op basis van verschillende warmtebronnen. De meest gebruikte energiebronnen zijn ook hier aardgas en mazout. Maar ook elektriciteit is een mogelijkheid. In dat geval spreken we van een elektrische doorstroomboiler.

Door de afwezigheid van een opslagvat voor warm water is een doorstroomboiler meestal veel compacter dan een gewone boiler. Vaak kan een doorstroomboiler gewoon aan de wand gehangen worden, en neemt het dus niet zoveel plaats in.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Verwarmingsinstallatie laten plaatsen of herstellen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een nieuwe verwarmingsketel!

Benieuwd naar het tarief van een professionele installateur?

Vergelijk prijzen van professionele installateurs in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Op zoek naar een nieuwe verwarmingsketel, maar geen idee welk type verwarming je juist moet kiezen? Laat je bijstaan door een professionele installateur. Vraag snel meerdere offertes aan , en vergelijk prijzen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
verwarming-installateur

aanvraag starten


doorstroomboiler © Shutterstock - Een doorstroomboiler is vaak een kleiner toestel dat makkelijk aan de wand gemonteerd kan worden.

Hoe werkt een doorstroomboiler?

Een doorstromer is steeds verbonden met een waterleiding. Wanneer iemand in het gebouw warm water uit de kraan wil tappen, dan zal de doorstromer in werking treden. Water uit de waterleiding zal door een warmtewisselaar in de doorstroomboiler passeren, waar het water wordt opgewarmd door verbranding van de energiebron.

Nadat het water is opgewarmd, zal het water naar de kraan worden gestuurd, waar de persoon van het warme water kan genieten. Omdat het water op het moment zelf wordt opgewarmd, zal de persoon dus eerst even moeten wachten tot het water uit de kraan effectief warm wordt. Hierdoor verlies je steeds een beetje water, en loopt het waterverbruik op.

Wat is het verschil met een gewone boiler?

Een doorstroomboiler werkt dus op een andere manier dan een gewone boiler. Bij een klassieke boiler wordt een bepaalde hoeveelheid water op een constante warme temperatuur gehouden in een groot opslagvat. Wanneer je warm water uit de kraan tapt, dan zal dit warme water dus meteen beschikbaar zijn. Dit is zeker een voordeel van een boiler ten opzichte van een doorstroomboiler.

Aan de andere kant kost het veel energie om die grote hoeveelheid water constant warm te houden. Een klassieke boiler is daarom vooral interessant wanneer je doorheen de hele dag veel warm water uit de kraan tapt.

Met een boiler zal je ook met verschillende personen tegelijk warm water kunnen gebruiken, zonder dat iemand hier een warmteverlies ervaart. Dat is niet zo bij een doorstroomboiler. Hier kan warmteverlies optreden wanneer meerdere personen tegelijk warm water uit de kraan tappen. Neem je bijvoorbeeld een douche, terwijl iemand anders in de keuken warm water uit de kraan tapt, dan kan je voelen dat het water tijdelijk minder warm wordt.

Een voordeel van een doorstromer ten opzichte van een boiler is de onbeperkte hoeveelheid warm water dat je kan tappen. Eens het water is opgewarmd in de doorstromer, kan je in principe zoveel warm water tappen als je maar wil. Dat is niet zo bij een boiler. Eens het warme water in de boiler is opgebruikt, moet je een tijdje wachten tot het nieuwe water in de boiler terug op temperatuur is gebracht. Je zal dan een tijdje geen warm water meer kunnen tappen.

Een laatste groot verschil is uiteraard de ruimte. Bij een doorstromer hoef je geen grote hoeveelheid water op te slagen in een voorraadvat. Dat maakt dat een doorstromer vaak een compact toestel is, dat makkelijk aan de wand gemonteerd kan worden. Een klassieke boiler is daarentegen een groot en zwaar toestel, waarvoor je de nodige ruimte moet voorzien. Bij kleinere woningen of appartementen is een doorstromer vaak de enige oplossing.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een doorstroomboiler?

In het voorgaande hebben we al enkele voordelen van een doorstromer aangehaald. Hieronder vind je nog eens een mooie oplijsting van alle voordelen en nadelen.

Voordelen van een doorstroomboiler

+ Een doorstroomboiler is een heel compact toestel, dat makkelijk te installeren is. Je hebt helemaal niet zoveel plaats nodig, waardoor het perfect in een kleine woning of op een appartement geplaatst kan worden. Voor de installatie heb je enkel een aansluiting nodig op een energiebron, zoals een aardgasaansluiting, en een aansluiting op de waterleiding.

+ Een doorstromer is door z’n compacte afmetingen en z’n makkelijk installatie ook veel goedkoper dan een boiler. Later in dit artikel gaan we dieper in op de prijs van een doorstroomboiler.

+ Met een doorstroomboiler verwarm je enkel water wanneer je het echt nodig hebt. De verbruikskosten liggen dus veel lager dan bij een gewone boiler.

+ Met een doorstromer kan je een onbeperkte hoeveelheid warm water uit de kraan tappen. Je hoeft geen schrik te hebben om zonder warm water te vallen.

Nadelen van een doorstroomboiler

Je kan tijdelijk een warmteverlies ervaren wanneer je met meerdere mensen tegelijk warm water gebruikt. Een doorstromer kan immers maar aan één kraan tegelijk warm water leveren.

Het water wordt pas opgewarmd op het moment dat er om gevraagd wordt. Dit heeft als nadeel dat je altijd eerst eventjes moet wachten tot het water effectief warm wordt. Gedurende deze periode komt er dus enkel koud water uit de kraan, en verbruik je steeds een beetje water.

Wat is de prijs van een doorstroomboiler?

Prijzen voor een doorstromer starten al vanaf zo’n 500 euro.

De prijs van een doorstromer zal afhangen van een aantal factoren. Zo spelen bijvoorbeeld het merk, het vermogen, het gewenste debiet en de werking van het toestel een rol.

Prijzen voor een doorstromer starten al vanaf zo’n 500 euro, maar kunnen uiteraard oplopen naarmate je bv. een hoger vermogen wenst, of een premium merk wil.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor woningverwarming

De keuze aan verwarmingstoestellen is heel uitgebreid, waardoor je als consument al snel het overzicht verliest. Geen idee welk toestel het meest geschikt is voor jou? Aarzel dan niet om je te laten adviseren door een professionele installateur.

Via onderstaand formulier ontvang je meteen meerdere gratis offertes van installateurs in jouw regio. Vergelijk de prijzen die je van hen ontvangt, en maak zelf de keuze.

Alle offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend.


verwarming-installateur
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Verwarmingsketels: het complete overzicht
Warmwaterboilers: het complete overzicht
Offertes voor woningverwarming