×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor woningverwarming

De keuze aan verwarmingstoestellen is heel uitgebreid, waardoor je als consument al snel het overzicht verliest. Geen idee welk toestel het meest geschikt is voor jou? Aarzel dan niet om je te laten adviseren door een professionele installateur.

Via onderstaand formulier ontvang je meteen meerdere gratis offertes van installateurs in jouw regio. Vergelijk de prijzen die je van hen ontvangt, en maak zelf de keuze.

Alle offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

verwarming-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Condensatiegeisers: compleet overzicht met specificaties en prijs

Met een geiser of badverwarmer kan je je woning op een zuinige manier van warm water voorzien. In tegenstelling tot een boiler zal een geiser enkel warm water genereren wanneer er om gevraagd wordt.

Maar het kan nog zuiniger. Met een condensatiegeiser kan je nog meer besparen op je energiekosten, dankzij de innovatieve condensatietechniek.

Hoe werkt zo’n condensatiegeiser juist? Voor wie kan het interessant zijn? En wat zijn de voordelen en nadelen van een condenserende badgeiser?

In dit artikel:

Hoe werkt een condenserende geiser?

Een geiser of badverwarmer is een verwarmingstoestel waarmee je op een zuinige manier warm water kan genereren. Wanneer een persoon warm water tapt van de kraan, zal een schakelaar in de geiser dit registreren. Water zal via de waterleiding naar de geiser gestuurd worden, waar het via een warmtewisselaar wordt opgewarmd door verbranding van een energiebron. Dit kan bv. aardgas of mazout zijn. Eens opgewarmd zal het water naar de kraan worden gestuurd.

Een geiser is dus een vrij zuinig toestel, omdat het enkel water opwarmt wanneer er achter gevraagd wordt. Maar dankzij condensatietechniek is het mogelijk om je geiser nog zuiniger te maken.

Bij condenserende badgeisers worden de rookgassen van de verbranding gerecupereerd, en ingezet om het water voor te verwarmen. Hierdoor hoeft het water niet vanaf 0 te worden opgewarmd, en hoeft de brander dus minder energie te verbruiken om het water op de juiste temperatuur te krijgen.

Dankzij deze condensatietechniek kan je flink besparen op je energiekosten. Die besparing kan oplopen tot 15 à 20%.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Verwarmingsinstallatie laten plaatsen of herstellen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een nieuwe verwarmingsketel!

Benieuwd naar het tarief van een professionele installateur?

Vergelijk prijzen van professionele installateurs in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Op zoek naar een nieuwe verwarmingsketel, maar geen idee welk type verwarming je juist moet kiezen? Laat je bijstaan door een professionele installateur. Vraag snel meerdere offertes aan , en vergelijk prijzen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
verwarming-installateur

aanvraag starten


Geiser of boiler?

Voor het verwarmen van sanitair water kan je grofweg kiezen tussen twee soorten toestellen. De geiser is daar één van, het alternatief is de boiler. Wat is juist het verschil tussen deze twee toestellen?

Het eerste grote verschil tussen beide toestellen is hun werkingsprincipe. Een geiser zal het water pas opwarmen wanneer er achter gevraagd wordt, dus wanneer iemand warm water uit de kraan wil tappen. Een boiler zal daarentegen een bepaalde hoeveelheid water warm houden in een voorraadvat. Wanneer iemand warm water wil tappen, zal het dus meteen beschikbaar zijn.

Dit verschil heeft ook een gevolg voor de gebruikerservaring. Bij een geiser zal je altijd even moeten wachten tot het water uit de kraan effectief warm wordt. Bij een boiler is het warme water al beschikbaar, en zal het water uit de kraan dus sneller warm zijn.

Omdat je bij een boiler het water steeds op een warme temperatuur houdt, zal je ook meer verbruiken. Een geiser zal daarentegen slechts energie verbruiken wanneer er warm water uit de kraan wordt getapt.

Daarnaast zijn er ook verschillen op vlak van afmetingen. Omdat je bij een boiler een grote hoeveelheid water warm houdt in een voorraadvat, heeft een boiler vaak ook grotere afmetingen. Een boiler is daarom enkel interessant indien je voldoende ruimte hebt om het toestel te kunnen plaatsen.

Een geiser is veel compacter, en kan makkelijk aan een wand gemonteerd worden. Daarom is een geiser vaak het geschikte toestel voor kleinere woningen of appartementen.

Lees hier meer over de verschillende soorten boilers en hun voordelen.

Voor wie is een condenserende badverwarmer interessant?

Omwille van z’n compacte afmetingen is een condenserende geiser een ideaal toestel voor wie niet zoveel ruimte ter beschikking heeft. Een condensatiegeiser kan makkelijk aan een wand gemonteerd worden, op een plaats waar je aansluiting hebt op de waterleiding en op een energiebron.

Maar ook indien je wel de nodige ruimte hebt, kan een condensatiegeiser een interessant toestel zijn. Condensatiegeisers worden ook geïnstalleerd in grotere woningen en zelfs kantoorgebouwen. Wel moet je dan goed opletten of je toestel voldoende debiet heeft.

Je persoonlijke voorkeuren zullen ook een rol spelen in je keuze tussen een condensatiegeiser en een boiler. Zo heeft een condensatiegeiser een streepje voor op vlak van zuinigheid, terwijl een boiler meer troeven heeft op vlak van comfort. Indien zuinigheid voor jou een belangrijk criterium is, dan is een condensatiegeiser ongetwijfeld het ideale toestel.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een condensatiegeiser?

Een condensatiegeiser heeft heel wat interessante voordelen ten opzichte van de alternatieven. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen en nadelen nog eens op een rijtje.

Voordelen van een condensatiegeiser

+ In vergelijking met een boiler is een geiser veel zuiniger in verbruik, omdat het enkel opwarmt wanneer achter warm water wordt gevraagd.

+ De condensatietechniek van een condenserende badverwarmer maakt het toestel nog zuiniger in verbruik. Dankzij de condenserende werking ligt je verbruik gemiddeld 15 à 20% lager dan een gewone geiser.

+ Dankzij z’n compactere afmetingen is een geiser het geschikt toestel voor wie weinig ruimte ter beschikking heeft.

+ De compacte afmetingen maken de installatie van dit toestel ook zeer makkelijk

+ In tegenstelling tot een boiler kan je bij een geiser in principe een onbeperkte hoeveelheid warm water aftappen. Wel moet je vooraf goed het vermogen en debiet van je toestel bepalen.

Nadelen van een condensatiegeiser

Wanneer je warm water tapt uit de kraan, kan het altijd een tijdje duren vooraleer het water uit de kraan warm wordt.

Een geiser kan maar aan één kraan tegenlijk warm water leveren. Wanneer je dus met meerdere personen tegelijk warm water tapt, dan kan je tijdelijk een beetje warmteverlies ervaren.

Wat is de prijs voor een condensatiegeiser?

De prijs voor een condensatiegeiser hangt voornamelijk af van het vermogen van het toestel. Hoe hoger je warmwaterverbruik, hoe hoger je vermogen moet zijn. Laat dit vooraf goed berekenen door een verwarmingsspecialist.

De prijs voor een condensatiegeiser begint al vanaf zo’n 2000 euro. Maar wens je een toestel met een hoger vermogen, dan kunnen de prijzen al snel oplopen richting 3.500 en meer.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor woningverwarming

De keuze aan verwarmingstoestellen is heel uitgebreid, waardoor je als consument al snel het overzicht verliest. Geen idee welk toestel het meest geschikt is voor jou? Aarzel dan niet om je te laten adviseren door een professionele installateur.

Via onderstaand formulier ontvang je meteen meerdere gratis offertes van installateurs in jouw regio. Vergelijk de prijzen die je van hen ontvangt, en maak zelf de keuze.

Alle offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend.


verwarming-installateur
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Verwarmingsketels: het complete overzicht
Warmwaterboilers: het complete overzicht
Offertes voor woningverwarming